Voorstellen

Susanne Jungerhans-Wierema

 

Opgegroeid achter de duinen heb ik altijd een voorliefde gehad voor de natuur, buiten zijn. Heerlijk ontspannen en uitwaaien op het strand, op het water of in het groen. Met beide benen op de grond, bewust van de wisselwerking tussen lichaam, geest en omgeving.

 

In 1995 ben ik afgestudeerd in Leiden als fysiotherapeut en ben vervolgens werkzaam geweest in Revalidatiecentra, ziekenhuizen en particuliere praktijken. Ik heb hierbij veel ervaring opgedaan in de neurorevalidatie. Het mensen opnieuw leren bewegen en lopen heeft me veel inzicht gegeven in het fenomeen lichaamsbewust zijn. Deze ervaringen helpen mij ook bij het behandelen van mensen met andere aandoeningen.

In 2005 startte ik met een collega Puurmens. Als eerste in Breda ontwikkelde we actieve zwangerschaps trainingen: Actief Zwanger, Mama Fit en Baby's in 't bos. In 10 jaar tijd hebben we vele moeders met plezier begeleid.

Sinds 2007 ben ik als fysiotherapeut ook werkzaam voor Doornbos Fysio groep. Momenteel draag ik, op zzp basis, zorg voor behandelingen bij psychosomatische klachten.

In 2010 begon ik, naast het behandelen van mensen, met coachen en het geven van workshops bij bedrijven over stress, bewustwording en mindfulness. Meer informatie daarover vind je op www.puurvitaal.nl.

 

Door de jaren heen werd ik me er steeds meer van bewust dat lichamelijke klachten beïnvloed worden door geest en emoties zoals duidelijk te zien is bij stress. Tijdens de opleiding Cranio Sacraal Therapie  ondervond ik dat emotionele en mentale invloeden op het lichaam zo groot zijn, dat het goed is de mens als geheel bekijken. Ik ben mij meer gaan verdiepen in therapie mogelijkheden binnen de fysiotherapie voor mensen met psychosomatische klachten. De mindful fysiotherapeut, Body awareness therapie, Biofeedback, Lichaamsbewustwording en stressmanagement zijn een aantal opleidingen die ik daarvoor heb gevolgd.

 

Mijn coaching opleiding was gericht op bewustwording en vitaliteitsbegeleiding. Hierbij kwamen vanuit een integrale gezondheidsvisie oosterse en westerse methoden en technieken aan bod. De inspirerende Lessen over chinese gezondheidskunde werden gegeven door Ruud westerkamp, doktor in de Traditional Chinese Medicine. De Coaching vaardigheden zijn gebaseerd op de filosie van Helend Coachen van Frans Bakker, arts. 

 

Voor het blijven ontwikkelen van coachingvaardigheden volg ik regelmatig bij en nascholingen zoals Omgaan met rouw en verlies, Mindfulness at work en Neuro linguistisch Programmeren (NLP)

 

Om kinderen al op jonge leeftijd met aandacht en bewustzijnsoefeningen  kennis te laten maken volgde ik de opleiding MindfulKids Trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Kijk voor meer informatie http://www.puurvitaal.nl/home/3

 

Samenwerken

Ik ben een voorstander van multdisciplinair werken. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit en kan daarmee bijdragen aan het welzijn van de cliënt. Ik werk samen met verschillende psychologen, fysiotherapeuten, osteopaten, diëtisten en coaches.