Trainingen

Shinrin Yoku

Het bos waarnemen met alle zintuigen leidt tot een verrassende ontdekkingen. Het voelen van de wind, het ruiken van bloesem, het zien van felgroen mos, het horen van een specht. Baden in het bos verlaagt stress, verbetert focus en verhoogt de weerstand.

 

Nu het aantal mensen met Burn out verschijnselen en spanning klachten toenemen is deze vorm van bewustwording meer dan welkom. Het combineert aanwezig zijn in het hier en nu van mindfulness met bewegen en zijn in de krachtige natuur.

 

Shinrin yoku is eind jaren tachtig ontwikkeld in Japan. De effecten van het bosbaden zijn meerdere malen onderzocht. Uit de studies bleek dat deelnemers die tijd doorbrachten in het bos een lagere bloeddruk en lagere concentratie stresshormonen in het bloed hadden dan degene die in steden liepen. Ook werd er een link gelegd met een verhoogde weerstand.

 

Puurmens verzorgt deze Shinrin Yoku ervaring in de mooie natuurgebieden rond Breda. In een groep of individueel. Aan de hand van een thema wordt het bos en innerlijke rust en ruimte (her) ontdekt. Ervaringen kunnen meegenomen worden voor persoonlijke ontwikkeling en als herinnering aan de weldaad van het baden in het bos.

 

 

Wat ga je doen?

 

Tijdens het Bosbad 'dompel je je onder' in alles wat je in het bos waarneemt met al je zintuigen. We gaan mindful wandelen, kijken, voelen, horen en beleven. We beginnen met een introductie met interessante informatie over mens en natuur, wandelen en ervaren deels in stilte en sluiten gezamenlijk af. De afstand die we afleggen is maximaal 5 kilometer.

 

Ga je mee?

 

Stuur een mailtje naar info@puurmens.nl voor beschikbare data.

Mindful Fysio

 

 

Wat ga je doen?

 

Officiële acht- weekse mindfulness training- theorie (45 minuten) gecombineerd met feldenkrais oefeningen (45 minuten). De bewegingen worden heel rustig en bewust uitgevoerd waardoor lichaamsbewustzijn, algehele souplesse en ontspanning wordt bereikt en de mindfulness principes direct worden toegepast. 

 

Je krijgt toegang tot demindfulfysiotherapeut.nl/ waarop alle theorie en mindfulness meditaties op terug te vinden zijn.

 

Wie?

 

Iedereen die letterlijk en figuurlijk meer in beweging en tot rust wil komen;

toe is aan een andere benadering op vaste patronen en handelswijze;

mindfulness wil ervaren door middel van het inzetten van het lichaam.

 

Data:

 

Verschillende mogelijkheden. Graag contact opnemen voor extra informatie via info@puurmens.nl

 

Waar:

 

Anneville-laan 222

4858RB Ulvenhout AC

 

Investering:

 

Graag contact opnemen voor extra informatie via info@puurmens.nl

 

Meld je aan via info@puurmens.nl